Saturday, 24 December 2011

sweet memoir at pjk gerik

huhu gempak giler ar msok kem kt pjk.bnyk bnda y ktorang blajo...ari ni ktorang blajo wt blog..best..erm ble cakap psl blog ni aq bukannye tau lngsung pun kena mengena blog ni tp berkat kesungguhan aq study kt c ni sehari pun dh dpt ilmu sebesen air dah.hehe.tp aq ase tu blom cukup.. bestttttya rugi korang y len dok kt umh tu drpd mlangut tengok tv baek msok program ni ada gak paedahnya...nk tau kmi mmg kusyuk giler dngor penerangan drpd pendidik2 yg brkaliber..ada yang ternganga ada yang smpai senget kepala kusyuk punye pasal......
ermmmmmmmm tengok la bertapa menghayatinya ktorang dngor explain dr akak & abang2 kat situ....memang yang terbaeek.....hehe memang btol2 concentrate ar........mcm blajo dlm kelas pun ade dari sini ar ktorang buat personal blog,join group and so on.....wau lepas ni leh ar buat blog se ndiri ape ingat buat blog ni x leh dpt duit ke???dh ramai ar y buat blog  4  diorang punye business so insyaallah aq buat business sndiri kt dalam ni.busines jual ikan ke jual sayur ke.. hehe

slain 2 boleh la share opinion kt c ni dgn kwn2 yg kta knal ataupun tak knal herm mnghubungkan
silaturahim antara kami..hehe.sbnrnya apbla kte  brbincang bnyk info yg kta dpt x guna bile kte dok diam...malu btanya sesat jalan.....be positive and always open minded frenzzzzzz..hebaaaaaaaaaaaatttttttttttttt.
NK JOIN??????????? mari la kt pjk tp syg ar lg satu ari je la....hehe jgn jealous.....
sok ade lg bleh ar ktorang datang nk study lg about ni......... huhu kpd spe yg tak buat blog lg mai la blajo ngan aq dh bleh jd pndidik lak.bleh la halau akak nabang kt  cni aq lak jd pndidik kt c ni tuk abiskan cuti y always freeeeeeeeee..hehe bye3 see u all soon.pd akak n abang2 thanks 4 all your cooperation.smoga bjaya jd pndidik y bkaliber ea..salammm.

Friday, 23 December 2011

disisimu kuberdiri

              mak,ayah,kakak2,abang,mereka adlh sumber inspirasiku...tanpa mereka aku tidak akan bertahan menjalani liku2 hidup yang penuh dgn onak duri ini.mereka adlh pemberi semangat dikala aku jatuh dan kini aku bangun semula utk meneruskan hidup...tanpa kamu semua hidupku seolah2 dlm kgelapan mlm tanpa cahaya yg menyinari...

aku baru sahaja 17 tahun mengenali dunia ini.ya mungkin bnyak prkara yang belum habis ditelan.umpama sepinggan nasi hanya sebiji nasi baru masuk ke mulut.aku prlu menimba pngalaman dari
orang2  tsayang agar betul2 syumul.bimbingan dari rakan dan guru juga adalah salah satu inisatif untuk aku terus berada di dunia ini........


terima kasih atas bimbingan korang semua tanpa korang semua mustahil aku  dapat hidup dgn sempurna.kamu semua tlh mngajarku erti kehidupan yg sebenar.khidupan bg menjadi  muslim y tidak pernah lalai dari melupakan apa yang perlu ditunaikan untuk mendapat keredaan Maha pencipta
ikhlas dari lubuk hati ini adik sayangkan kamu semua.......love u allllllll........

salam ukhuwah

wanita adlh prhiasan dunia so sbg wanita hiasilah peribadimu dgn akhlak yang seindah mutiara sbgmana y diperintahkan oleh syarak.........islam bersifat murunah yg boleh berubah mgikut msa&tempt ttpi msih mngamlkn budaya islam tsebut.....well walaupun kta x sesempurna siti khadijah atau rasulullah hanya sedikit sunnah dan  contoh ikutan yang baik.... 
keimanan trletak  pd nilai peribadi sseorang bkn tletak dari paras rupa...........allah menilai seseorang dari hatinya bkn dari rupanya.....

keimanan adlh satu jihad yang tinggi hnylh pd illahi when we  have iman all will be easy.....